LANDESK rozszerza polski oddział, wyprzedzając swój program rozwoju do 2020 roku

Strategiczna przeprowadzka do wrót warszawskich dzielnic biznesowych umożliwi dalszą ekspansję

WARSZAWA, POLSKA — 18 listopada 2016 —

Firma LANDESK — światowy lider w dziedzinie rozwiązańinformatycznych skoncentrowanych na użytkownikach — ogłosiła dzisiaj, że ze względu na wykładniczywzrost lokalnego oddziału przeniosła swoje warszawskie biura do International Business Centre, bypomieścić coraz liczniejsze zespoły obsługi klienta, badawczo-rozwojowy i sprzedaży.
Niewiele ponad rok temu, w ramach programu swojego rozwoju do 2020 roku, firma LANDESK wzmocniłazaangażowanie w regionie EMEA (Europa, Bliski Wschód i Afryka), otwierając w Warszawie centrum obsługiklienta. Liczący początkowo 12 osób zespól LANDESK powiększył się w ciągu jednego roku o 300% do 48pracowników. Nowa przestrzeń biurowa umożliwi podwojenie tej liczby w odpowiedzi na potrzeby wynikające ze stałego wzrostu lokalnego rynku.

„Warszawa to tętniący życiem ośrodek ekonomiczny, w którym firma LANDESK znajdzie najbardziej utalentowanych specjalistów IT i stabilny klimat biznesowy. Warszawa jest teraz głównym centrum, naktórym opiera się nasza strategia przyszłego wzrostu, a jednocześnie zapewnia stały dostęp do wysokowykwalifikowanych pracowników”, mówi Josh Baxter, wiceprezes zarządzający i szef działu usług globalnych LANDESK.

Firma LANDESK i jej partnerzy dostrzegli znaczący wzrost gospodarczy w ciągu ostatnich dwóch lat,wsparcie rządu polskiego, jak również klientów korporacyjnych borykających się ze skomplikowanymiproblemami informatycznymi w zakresie bezpieczeństwa newralgicznych zasobów i danych orazzarządzania nimi. Dzięki ostatnim przejęciom firm, takich jak Shavlik i AppSense, LANDESK posiada unikalnązintegrowaną platformę usług informatycznych skoncentrowanych na użytkownikach.
Z myślą o obsłudze wschodnioeuropejskich klientów w ciągu trzech ostatnich lat firma LANDESK otworzyła swoje biura także w Moskwie, Pradze i Bukareszcie.

Informacje o firmie LANDESK:

LANDESK jest globalnym autorytetem w dziedzinie usług informatycznych skoncentrowanych naużytkownikach. Dzięki integracji i automatyzacji zadań informatycznych LANDESK ułatwia organizacjomrównoważenie gwałtownie rosnących wymagań użytkowników z potrzebą zabezpieczenia newralgicznychzasobów i danych. Centrala firmy LANDESK mieści się w Salt Lake City w stanie Utah, a jej biura są rozsiane pocałym świecie. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.landesk.com.

Copyright © 2016, LANDESK. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Kontakt dla prasy

Leslie Bonsteel